abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuws 23 - 14 april 2000

Tools voor AutoCAD en GstarCAD

IDEOMA Toolbox maakt hulpsoftware toegankelijk - deel 2!

Tools documenteren en beheren met Access 97 en niet alleen voor AutoLISP-routines
In CADM-nieuws editie 22 meldden wij u al dat IDEOMA op dit moment beschikt over een database waarin AutoLISP-routines, symbolenbibliotheken, Visual Basic-routines etc. op een overzichtelijke manier kunnen worden beheerd. U heeft toen kunnen lezen hoe, als u deze database opstart, een hoofdmenu verschijnt met alle aanwezige hulpprogrammatuur. Indien in dit hoofdmenu de drukknop "Details" van een tool wordt geactiveerd, dan verschijnt van die specifieke tool een nieuw dialoogmenu, onder andere bestaande uit diverse tabbladen.

Afbeelding vergroten Per tool is er ruimte voor een titel, een korte en een lange omschrijving. Ook nieuwe ontwikkelingen kunnen apart vermeld worden. In het tabblad 'Status' wordt aangegeven of een tool aanwezig is, wat de aanschafprijs is, van wie het afkomstig is en van welke datum het hulpprogramma is. Verder is daar af te lezen wanneer en voor welke softwareversie het hulpprogramma is getest, in welke categorie´┐Żn het valt en welke tools erop lijken of mee te maken hebben.
Afbeelding vergroten Het tabblad 'Bestanden' geeft weer welke bestanden bij een tool horen en gaat daarbij verder dan alleen de bestandsextensie. Zo kan voor GIF-bestanden worden aangegeven of het een GIF-animatie betreft of niet en bij DWG-bestanden of het een voorbeeldtekening is of een blok dat door een AutoLISP-programma wordt gebruikt. Als u dubbelklikt op een bestand, dan start het bijbehorende programma. Welk programma bij welk bestandstype hoort is natuurlijk volledig instelbaar.

Afbeelding vergroten

Afbeelding vergroten

IDEOMA Toolbox Plus

In de loop van dit jaar komt ook de zgn. Plus-versie van IDEOMA Toolbox uit, waarmee u uw eigen tools kunt beheren en documenteren. In IDEOMA Toolbox Plus kan de toolboxbeheerder zelf categorie´┐Żn, bestandstypen en tools toevoegen. Bovendien heeft hij in IDEOMA Toolbox Plus de beschikking over de volledige lijst met tools in de database, Afbeelding vergrotenwat het overzicht verschaft over het aanwezig of in bewerking zijn van tools, welke omschrijvingen zijn ingevuld, wat de tools kosten en van wie ze afkomstig zijn. Vanuit deze lijst worden ook de plaatjes op de drukknoppen bepaald, kan MS Paint worden aangestuurd om de bitmaps te bewerken, kan op bestandstype naar nieuwe tools worden gezocht, de bestellijst worden bewerkt en HTML-pagina's worden geproduceerd voor publicatie op internet of het eigen netwerk.
Per tool kunt u HTML-bestanden aanmaken met alle beschikbare omschrijvingen van de tool en kruisverwijzingen tussen gerelateerde tools onderling. Binnenkort kunt u op www.ideoma.nl/toolbox zien hoe zoiets er uit ziet.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv